fbpx

Husk brannvern i julen

LevendeLys

Julen er høytid for brann og derfor er det kritisk at man er ekstra påpasselig med brannvern. Se våre tips for en trygg jul

Dekorasjoner, levende lys og figurer hører julen til. Dessverre er det også dette som ofte er årsaken til mange branner. Levende lys som blir glemt kan fort antenne dekorasjoner som står litt for nære. Husker man å gjøre enkle grep, som å slukke levende lys, så er mye gjort. Man kan også vurdere å bruke elektriske lys og det er mange alternativer som er veldig virkelighetstro.

Bruker du elektriske lys så er det viktig å se om noen ledninger er sprukket og om noen pærer lyser ujevnt. Veldig gammelt utstyr burde du også vurdere om du skal bytte ut. Er det brune flekker på plasten eller svidd rundt en pære så burde du bytte det ut – siden det vitner om en høy temperatur. Det samme gjelder også med støpselet.

Husk også å jevnlig sjekke at hverken ladekabelen, støpselet/pluggen og stikkontakten ikke har sprekker, svimerker eller andre tegn til skade. Dersom de har det, må du slutte å bruke de og kontakte elektriker.

Brannfare på kjøkkenet

Varme kjeler fylt av smult er noe som man absolutt ikke skal gå i fra. Det gjelder når man generelt skal lage mat, men det kan fort bli hektisk i i middagsforberedelsene i julen. Om du ikke har installert en komfyrvakt så er dette noe vi anbefaler at du gjør på det sterkeste, siden en komfyrvakt kan gi en tidlig varsling om noe går galt. Ta kontakt med oss i dag, så skal vi hjelpe deg med å installere en komfyrvakt

Familie som baker julekaker på kjøkkenet

Røykvarsler

Husket du å bytte batteri i røykvarsleren på røykvarslerdagen den 1. desember? Hvis ikke så burde du gjøre det nå! Sammen med en komfyrvakt så kan dette hjelpe deg betraktelig med å få avverget en brann tidlig.

Ha en god og trygg jul

Utøver du et godt brannvern så vil du gjøre julen tryggere for deg og dine. Gjør det du kan for at denne julen også skal bli fin og uten fare.

Om du får problemer med det elektriske anlegget i julen, så er vi tilgjengelig om hellet skulle være ute. Ta kontakt med vår vakttelefon eller kundeservice, så får du hjelp.

Ha en god jul!     

Åpningstider:

Kundeservice er tilgjengelig alle dager fra 07:00 – 20:00, utenom juleaften (24.12), nyttårsaften (31.12) og øvrige røde dager.

Vakttelefonen er bemannet som normalt og er tilgjengelig 24/7 hele julen.

  • Vakttelefon: 418 59 090
  • Oslo: 22 43 01 07
  • Akershus: 66 98 90 90
  • Bærum: 67 56 88 88