Vanlige Spørsmål

Gnistring i stikkontakten, hva skal jeg gjøre?

Dersom du opplever gnister i stikkontakt bør du slå av sikringen til den stikkontakten og kontakte en autorisert elektriker. Gnister kan være starten på en mulig brann.

Sølt vann på stikkontakt hva skal jeg gjøre?

Dersom du har vært uheldig å sølt vann i en stikkontakt eller annet elektrisk utstyr så må man ta en vurdering på mengde vann. Dersom det er betydelig mengde vann så bør man kontakte en autorisert elektriker som kan se på eventuelle skader. Vann i en stikkontakt kan i de værste tilfeller være brannfarlig.

Hvordan justere ned lysstyrken på dimmeren?

Ta av dimmerhjul-lokket og juster ned lysstyrken ved å vri på justeringshjulet med en liten skrutrekker.

Lys vil ikke dimme/flimrer

Har du byttet pære i det siste? Det er mange forskjellige typer LED pærer. Det er viktig å bruke pærer som er dimbare for å ikke ødelegge dimmeren. Sparepærer og lysrør er ikke dimbare. Se etter dimmesymbolet på esken.

Hvorfor bytte fra Halogen til LED -Spotter?

Det er flere argumenter for å skifte til LED spotter. Noen av de årsakene er for eksempel at de er utrolig energisparende og avgir samme lysmengde til en brøkdel av strømforbruket. Lav varmeutvikling gjør at LED belysningen ikke brenner støv og er mer barnevennlig. Halogenpærer er veldig skjøre, mens LED er upåvirket av støt.

Oppnår ikke ønsket temperatur i gulv etter bytte av termostat.

Om gulvet har blitt kaldt kan det ta opp mot 12 timer før gulvet når riktig temperatur. Dette avhenger av hvor mye støp som ligger over varmekablene og hvor tett kablene ligger i gulvet.

Sikring går oftere etter bytte av skap

Etter bytte av skap hender det at de nye sikringene går fortere enn de ville ha gjort ved gamle skrusikringer. Dette kommer av at de nye automatsikringene er mer nøyaktige. De gamle skrusikringene kan slippe igjennom 30% større strøm før de ryker noe som kan føre til overbelastning av ledningene og økt brannfare. Om sikringen går ofte bør det legges opp en ny kurs for å dele opp belastningen på kursen.

Jeg har porselensikringer, hvorfor burde jeg oppgradere når de virker helt fint?

Er du opptatt av sikkerhet, bør du vurdere å bytte ut gamle sikringer. Med jordfeilautomater kan du skru ut sikringer og det vil fremdeles være strøm i kursen, men med jordfeilautomater gjør du kursen helt spenningsløs. Det gjør jordfeilautomater tryggere for deg som forbruker. Noe som kan være greit å vite når man fornyer sikringsskapet, er at gamle skrusikringer tålte større belastning enn det jordfeilautomatene gjør. Derfor kan det være er at det er lurt å dele opp enkelte kurser.

Komfyrvakt virker ikke/ piper uregelmessig

Se hvordan du tilbakestiller her. Om det ikke hjelper kan du ringe CTM lyngs døgnåpne servicetelefon på 46488100

New ideas to solve the concept of question mark heap

Vi råder deg alltid til å ta kontakt med en elektriker dersom du er usikker på noe rundt ditt elektriske anlegg. Informasjonen er kun noen av de mest vanlige spørsmålene fra våre kunder som vi etter beste evne har besvart med bakgrunn i tidligere erfaringer. Elektriske problemer er komplekst, så vi klarer ikke å dekke over alle årsakene. Bruk kun informasjonen her som en pekepinne på mulige årsaker, og ta alltid kontakt med en elektriker dersom du er usikker.